SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum

OM kód: 203040/011 | Mezőtúr, Dózsa György u.17.

Intézmény logo

Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2023. nov. 21.


-

    Felvételi tájékoztató

    Az intézményünkben felvételi vizsga nincs. A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik. ...

    Felvételi tájékoztató

     

     Iskolánk a 2024/25-ös tanévre 9. évfolyamra jelentkező tanulók felvételi eljárását a 2023/2024. tanév rendjéről szóló 30/2023. (VIII.22.) BM rendeletben meghatározottak szerint folytatja le.

    Az intézményünkben felvételi vizsga nincs.

    A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik.

    A felvételi pontszám számítása a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv és egy választott természettudományos tantárgy (fizika, kémia, biológia vagy földrajz) eredményeiből történik a következő módon:

    7. évfolyam tanév végi érdemjegyeinek összege szorozva kettővel, plusz a 8. évfolyam félévi érdemjegyeinek összege szorozva kettővel. Így a maximálisan elérhető pontszám: 100 pont

    A felvehető diákok meghatározása a pontszámok sorrendjében, a felvehető létszámok alapján történik. (*)

    Gimnáziumban a 8. féléves eredmény alapján 3,7 átlag alatti diák nem vehető fel. Továbbá nem vehető fel az a tanuló, aki 8. évfolyam félévében bármilyen tantárgyból bukott, szorgalom jegye hanyag (2), magatartás jegye rossz (2).

    Gazdálkodás és menedzsment ágazaton minimum 3,00 átlag, matematikából minimum 3-as érdemjegy. Nem vehető fel az a diák, aki 8. évfolyam félévében bármilyen tantárgyból bukott, szorgalom jegye hanyag (2), magatartás jegye rossz (2), illetve matematika tantárgyi felmentése van.

    Oktatás ágazaton minimum 2,7 átlag. Nem vehető fel az a diák, aki 8. évfolyam félévében bármilyen tantárgyból bukott, szorgalom jegye hanyag (2), magatartás jegye rossz (2), illetve matematika tantárgyi felmentése van.

    Egészségügy ágazaton nem vehető fel az a diák, aki 8. évfolyam félévében bármilyen tantárgyból bukott, szorgalom jegye hanyag (2), magatartás jegye rossz (2).

    Informatika és távközlés ágazaton minimum 2,7 átlag és matematikából minimum közepes (3) érdemjegy. Nem vehető fel az a diák, aki 8. évfolyam félévében bármilyen tantárgyból bukott, szorgalom jegye hanyag (2), magatartás jegye rossz (2), illetve matematika tantárgyi felmentése van.

    Turizmus-vendéglátás ágazaton nem vehető fel az a diák, aki 8. évfolyam félévében bármilyen tantárgyból bukott, szorgalom jegye hanyag (2), magatartás jegye rossz (2), illetve matematika tantárgyi felmentése van.

    Elektronika és elektrotechnika ágazaton matematikából és fizikából nem lehet egyszerre elégséges (2) osztályzata. Amennyiben csak az egyik elégséges, egyedi mérlegelésre kerül sor. Továbbá nem vehető fel az a diák, aki 8. évfolyam félévében bármilyen tantárgyból bukott, szorgalom jegye hanyag (2), magatartás jegye rossz (2), illetve matematika tantárgyi felmentése van.

    (*) A rangsorolás során az azonos összesített eredményt elérő tanulók közül előnyben kell részesíteni a hátrányos helyzetű tanulót, ezt követően azt a jelentkezőt, akinek a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye az iskola székhelye, feladatellátási helye szerinti járás területén található, vagy akinek különleges helyzete ezt indokolja. (A 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról 40.§ (3))

    Kapcsolat:

    KARCAGI SZC TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM,

    TECHNIKUM ÉS KOLLÉGIUM

    5400 Mezőtúr, Dózsa György utca 17.

    Tel.: 06/56 350-082

    email: titkarsag@telekimezotur.hu

    web: http://www.telekimezotur.hu

    Majoros Gergely

    igazgató

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    TEVE DÖNTŐ

    TEVE DÖNTŐ

    2023. november 22-én délután mérkőzött meg egymással a Teleki Természettudományos Verseny döntőjébe bejutott hat csapat.

    2023. nov. 22.


    -

    Kassza ásza vetélkedő

    Kassza ásza vetélkedő

    2023-ban hetedik alkalommal szervezte meg a Karcagi SzC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium szakmai munkaközössége a Kassza Ásza vetélkedőt 6-7-8. osztályos diákok számára.

    2023. nov. 22.


    -

    "Építs hulladékból csodát!"

    "Építs hulladékból csodát!"

    Nánási Diána, Isaszegi Boglárka, Simai Viktória, Patkós Máté első helyezést értek el.

    2023. nov. 8.


    -


    Partnereink

    SZC logo

    Karcagi Szakképzési Centrum


    Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium

    Mezőtúr, Dózsa György u.17.

    Telefon: +3656350082

    E-mail: titkarsag@telekimezotur.hu

    OM azonosító: 203040/011


    2024Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium