SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum

OM kód: 203040/011 | Mezőtúr, Dózsa György u.17.

Intézmény logo

Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2023. márc. 9.


-

    Fókuszban a pénzügyi tudatosság

    Fotó: Major Levente

    Fókuszban a pénzügyi tudatosság

    Fókuszban a pénzügyi tudatosság

     

    Ezen a címen valósult meg 2023.03.08-án a Telekiben a Pénz7 projekthét keretében a Diákönkormányzat és a Közgazdasági munkacsoport közös rendezvénye. A Pénz7 kezdeményezés 2015-ben indult útjára a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának égisze alatt. Fő célkitűzése a pénzügyi kultúra fejlesztése az általános iskolások és középiskolások körében. A Telekiben fontosnak tartjuk, hogy ne csak a közgazdasági/gazdálkodási ágazaton tanuló diákjaink szerezzenek pénzügyi ismereteket, hanem a más ágazaton tanuló technikumi tanulók és a gimnazisták is. Az idei tanévben a pénzügyi tudatosságot helyeztük a rendezvény középpontjába. Az összegyűlt érdeklődő tanulók először két szakavatott banki dolgozó, Sallai-Ozsváth Kaludia és Nagyné Berta Brigitta előadását hallgathatta meg, majd interaktív beszélgetés során sok érdekes kérdés elhangzott a diákság részéről, amire az OTP Bank mezőtúri fiókjának munkatársai részletes és kielégítő választ adtak. Ezúton is köszönjük nekik a közreműködést. Ezt követően egy 20 kérdésből álló Kahoot! vetélkedőn adhattak számot a bátor jelentkezők a tudásukról. A játék végén eredményt hirdettünk: 1. helyezést ért el Major Levente 11.A osztályos tanuló, így ő érdemelte ki a „Pénz7 Királya” címet, 2. helyezést ért el Szűcs Petra 12.C osztályos tanuló, aki a „Pénz7 Királynője” cím büszke tulajdonosa lett, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Szeleczki Veronika 12.D osztályos tanuló állhatott fel.

     

    Balázsné Szabó Marianna

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    TEVE DÖNTŐ

    TEVE DÖNTŐ

    2023. november 22-én délután mérkőzött meg egymással a Teleki Természettudományos Verseny döntőjébe bejutott hat csapat.

    2023. nov. 22.


    -

    Kassza ásza vetélkedő

    Kassza ásza vetélkedő

    2023-ban hetedik alkalommal szervezte meg a Karcagi SzC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium szakmai munkaközössége a Kassza Ásza vetélkedőt 6-7-8. osztályos diákok számára.

    2023. nov. 22.


    -

    Felvételi tájékoztató

    Felvételi tájékoztató

    Az intézményünkben felvételi vizsga nincs. A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik. ...

    2023. nov. 21.


    -


    Partnereink

    SZC logo

    Karcagi Szakképzési Centrum


    Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium

    Mezőtúr, Dózsa György u.17.

    Telefon: +3656350082

    E-mail: titkarsag@telekimezotur.hu

    OM azonosító: 203040/011


    2024Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium