Intézmény logója

2021. május 10-től a szakképző intézményekben is megszűnik a digitális oktatás


Publikálta: Vass Dániel
Mezőtúr, Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium
Esemény időpontja: 2021 máj 07


Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

 

A 177/2021. Korm. rend. 2. § (4)-(5) bekezdései alapján 2021. május 10-től a szakképző intézményekben is megszűnik a digitális oktatás, melyet a jelenléti oktatás vált fel.

2021. május 10-étől iskolánkban az oktatást a digitális munkarend bevezetése előtti szabályokkal, a járványügyi előírások betartásával folytatjuk.

A 18 év alatti diákok szülei kérhetik, hogy a diák oltásáig, védettségéig gyermeke mentesüljön az iskola látogatása alól. Ebben az esetben a szülőnek az igazgatóhoz benyújtott kérelemben kell kérvényeznie a távolmaradás időszakára a hiányzások igazolását. Igazolásokat csak a kérelem benyújtása utáni időszakra tudunk kiállítani. A kérelem benyújtása előtti hiányzásokat visszamenőleg nem igazoljuk. Felhívom mindenki figyelmét, hogy ez alatt az időszak alatt nincs online oktatás, tehát a hiányzások alatti tananyag elsajátítása a diák kötelessége és felelőssége. A tanév végére a hiányzások ellenére is, az osztályozhatóság érdekében megfelelő számú érdemjeggyel kell rendelkeznie a tanulónak.

A 18. életévüket betöltött diákoknak lehetőségük volt a védőoltás felvételére, így ők nem kérvényezhetik a járványhelyzetre való tekintettel távolmaradásuk igazolását.

A kérvények beadása személyesen az iskola titkárságán, vagy e-mailben a teleki.mezotur@gmail.com e-mail címen tehetik meg.

A szakképzésben résztvevő tanulók számára a továbbhaladás feltétele az összefüggő nyári gyakorlat teljesítése. A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján a 16 évnél idősebb diákok már regisztrálhatnak védőoltásra. A nyári gyakorlatok teljesítésének érdekében javaslom az érintett diákok számára a védőoltás felvételét. Azok a tanulók, akik bármilyen okból a gyakorlatot nem teljesítik, nem léphetnek magasabb évfolyamba.

A tanítási év végéig hátralévő idő meglehetősen rövid. Szeretnénk, hogy ezt az időszakot a tanév eredményes lezárása érdekében minél hatékonyabban tudjuk eltölteni.

 

Mezőtúr, 2021. május 7.