SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum

OM kód: 203040/011 | Mezőtúr, Dózsa György u.17.

Intézmény logo

Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium

  • Hírek
  • Közérdekű adatok
  • KRÉTA

Élelmezésvezető

Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

Ha érdeklődsz az egészséges táplálkozás és diéták iránt és szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen egészséges életmódra váltsanak megtaláltad a hozzád illő szakképesítést. 

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

510132306 Szakács szaktechnikus,  510132302 Cukrász szaktechnikus,  510132308 Vendégtéri szaktechnikus, 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 54 811 01 Vendéglátás-szervező, 52 811 01 Vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező, 34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász

Egészségügyi alkalmassági követelmény

510132306 Szakács szaktechnikus,  510132302 Cukrász szaktechnikus,  510132308 Vendégtéri szaktechnikus, 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 54 811 01 Vendéglátás-szervező, 52 811 01 Vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező, 34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász

Szakmai gyakorlat

34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász előképzettség esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlat. A gyakorlati időbe nem számít bele: a GYED, GYES időszaka, a harminc napnál hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság időtartama, továbbá minden olyan időszak, amikor munkabér kifizetésére nem állt fenn jogosultság.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Felnőttképzés keretében


Partnereink

  • Facebook oldalunk
  • Bethlen
  • határtalanul
  • Készült Magyarország Kormányának támogatásával
SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum


    • Intézmény logo
    • Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium

      Mezőtúr, Dózsa György u.17.

    • Telefon: +3656350082

      E-mail: titkarsag@telekimezotur.hu

      OM azonosító: 203040/011


    2023Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium